Nieuw hulpmiddel voor vloten onthuld door Blue Ink-technologie
Technologie

Nieuw hulpmiddel voor vloten onthuld door Blue Ink-technologie

Blue Ink Technology (BIT) heeft onlangs de BIT-dashcam geïntroduceerd op zijn wagenparkbeheerplatform, dat een nieuwe realtime telematicatool biedt. Deze dashcam is ontworpen om verschillende functies te bieden om wagenparkbeheer efficiënter en gestroomlijnder te maken.

Volgens Mike Riegel, operations manager bij Blue Ink Technology, erkende het bedrijf de behoefte aan een uitgebreid platform met een connected dashcam. Veel vervoerders gebruiken momenteel meerdere systemen waarbij chauffeurs en kantoorpersoneel door meerdere apps moeten navigeren. Met de BIT-dashcam hebben gebruikers in realtime toegang tot dashcambeelden, waarschuwingen over ruw rijgedrag, voertuiggewichtmetingen, GPS-locatie en ELD-gegevens, allemaal vanuit één systeem.

De BIT-dashcam is ontworpen om automatisch verbinding te maken met BIT-luchtweegsensoren, waardoor wagenparkbeheerders direct toegang hebben tot bruto- en asgewichtgegevens. Dankzij het ingebouwde mobiele modem kunnen gegevens naar de cloud worden verzonden zonder tussenkomst van de bestuurder, waardoor volledig inzicht in het hele wagenpark wordt geboden.

Riegel benadrukte het belang van data om de vrachtwagenindustrie op de lange termijn efficiënter te maken. De BIT-dashcam is bedoeld om uitdagingen op het gebied van het schalen en wegen van vrachtwagens aan te pakken door op afstand toegang te bieden tot realtime gegevens. Deze functie helpt bedrijven de lading te maximaliseren zonder het risico van overbelasting of DOT-boetes, waardoor de omzet voor het bedrijf uiteindelijk toeneemt.

Door een alomvattende oplossing aan te bieden die verschillende telematicatools combineert in één platform, staat de BIT-dashcam van Blue Ink Technology klaar om een ​​aanzienlijke impact te hebben op het wagenparkbeheer en de efficiëntie in de vrachtwagenindustrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER