Nieuw rapport onthult toekomstige technologietrends die van invloed zijn op de detailhandel na 2024
Technologie

Nieuw rapport onthult toekomstige technologietrends die van invloed zijn op de detailhandel na 2024

De detailhandel ondergaat een transformatie nu e-commerce samensmelt met fysieke winkels om een ​​meer onderling verbonden omgeving te creëren. Om retailers te helpen de impact van technologie op veranderende consumenten- en werknemersgewoonten te begrijpen, heeft Comcast Business onlangs haar 2024 Retail Technology Trends Report uitgebracht, waarin de innovaties worden onderzocht die de detailhandel vormgeven.

Het rapport bespreekt het Store of the Future-concept, dat een nieuw tijdperk in de detailhandel vertegenwoordigt waarin fysieke en digitale domeinen samenvloeien. Klantgerichte technologieën ontwikkelen zich om de winkelervaring te verbeteren en de back-end-activiteiten te stroomlijnen, waardoor een efficiëntere en aantrekkelijkere winkelomgeving ontstaat.

Consumentgestuurde transformatie is een andere belangrijke trend die in het rapport wordt benadrukt en laat zien hoe consumenten actieve deelnemers zijn geworden in het retailproces en meer gemak, snelheid en personalisatie eisen. Retailers maken gebruik van data-analyse en AI om aan de behoeften van de consument te voldoen en erop te anticiperen, de betrokkenheid te vergroten en de groei te stimuleren.

Geavanceerde technologie-integratie hervormt het retaillandschap met de toenemende prevalentie van data-analyse, AI, IoT en innovatieve betalingstechnologieën. Deze technologieën helpen retailers hun inkoop te optimaliseren, strategieën in realtime aan te passen, de voorraad efficiënter bij te houden en de algehele klant- en werknemerservaring te verbeteren.

Strategische connectiviteit wordt benadrukt als cruciaal voor de transformatie van de detailhandel. Toonaangevende retailers zijn bezig met het strategisch plannen en optimaliseren van hun netwerkarchitecturen om huidige en toekomstige technologietoepassingen effectief te ondersteunen.

Voor meer informatie over hoe AI, IoT, virtual reality (VR) en andere technologieën de detailhandel hervormen en transformeren, kunt u het volledige rapport van Comcast Business downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER