Nieuwe AR-chirurgische technologie verbetert de nauwkeurigheid door complexe 2D-medische beeldvorming te vertalen: dagelijks klinisch nieuws
Technologie

Nieuwe AR-chirurgische technologie verbetert de nauwkeurigheid door complexe 2D-medische beeldvorming te vertalen: dagelijks klinisch nieuws

De SurgicalAR van Medivis (New York, NY, VS) is een baanbrekend beeldgestuurd visueel besturingssysteem dat een revolutie teweegbrengt in de chirurgische workflows. Dit AR-chirurgische platform is een aanzienlijke vooruitgang in de chirurgische technologie door complexe 2D medische beeldgegevens, zoals MRI- en CT-scans, om te zetten in interactieve 3D-visualisaties op basis van daadwerkelijke DICOM-scans van patiënten. Chirurgen kunnen nu het HoloLens 2 head-mounted display (HMD) van Microsoft gebruiken om deze 3D-beelden op het lichaam van de patiënt te plaatsen, waardoor ze een duidelijk inzicht krijgen in de anatomie waaraan ze werken.

Deze innovatieve technologie elimineert de noodzaak voor chirurgen om tijdens procedures weg te kijken van de patiënt, waardoor een intuïtievere en nauwkeurigere benadering van de operatie ontstaat. SurgicalAR biedt verschillende registratiemodi voor een snellere en efficiëntere pre-operatieve planning, waaronder op AI gebaseerde automatische registratie voor snelheid en nauwkeurigheid, traceringsregistratie voor handmatige precisie en oriëntatiepuntregistratie voor anatomische betrouwbaarheid. Bovendien kunnen chirurgen het op modellen gebaseerde chirurgische plan visualiseren met behulp van de STL-modelimporter, waardoor ze een aangepaste 3D-weergave recht voor zich kunnen zien.

Dr. Christopher Morley, president en medeoprichter van Medivis, verklaarde: “Het samenvoegen van augmented reality met medische beeldvorming en computerondersteunde chirurgie vertegenwoordigt een transformatief tijdperk in realtime besluitvorming en een cruciaal moment in de evolutie van de gezondheidszorgtechnologie. De overkoepelende trends zijn duidelijk en onze toewijding om van augmented reality een zorgstandaard te maken, loopt voorop in de toekomst.” Deze AR-technologie biedt een nauwkeurigheid van minder dan een millimeter, waardoor de risico's mogelijk worden verminderd en de patiëntresultaten worden verbeterd bij procedures zoals het verwijderen van hersentumoren. Deze vooruitgang in chirurgische technologie vergroot de precisie en het vertrouwen tijdens operaties en luidt een nieuw tijdperk in de gezondheidszorgtechnologie in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER