Nieuwe functies op TwitchCon 2024: platformherontwerp, videoverhalen en 4K-uitzendingen
Technologie

Nieuwe functies op TwitchCon 2024: platformherontwerp, videoverhalen en 4K-uitzendingen

Twitch kondigde nieuwe programma's en functies aan tijdens het jaarlijkse TwitchCon 2024-evenement in Rotterdam, Nederland. Deze nieuwe functies omvatten een herontwerp van de mobiele app, de mogelijkheid om in 4K uit te zenden, Stories met videoclips te maken en nieuwe communities te vinden in de Creators Club. Tijdens het evenement deelde CEO Dan Clancy details over de productroadmap en communityprogramma's.

Het bedrijf wil een betekenisvolle community creëren waar gebruikers kunnen zijn wie ze willen zijn. Er werden nieuwe functies en ervaringen aangekondigd om dit gevoel van verbondenheid te verdiepen en meer manieren te creëren voor mensen om verbinding te maken. De opnieuw ontworpen mobiele app maakt het gemakkelijker om favoriete streamers bij te houden en nieuwe te ontdekken. Een preview van live-uitzendingen en Stories van contentmakers zal prominent worden weergegeven.

Twitch heeft de mobiele app geüpdatet om tegemoet te komen aan de 70 procent van de nieuwe kijkers die liever content op hun smartphones bekijken. Gebruikers zien gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van hun smaak wanneer ze de app openen. Daarnaast heeft Twitch verbeteringen aangebracht in het proces van het maken van clips en het delen ervan in zowel portret- als landschapsformaat.

Twitch Enhanced Streaming is nu beschikbaar voor alle streamers die de nieuwste versie van OBS Studio gebruiken, waarmee streaming in 4K-kwaliteit mogelijk is. Het bedrijf introduceerde ook de Stream Together-tool om streamers te verbinden die live-content delen. Daarnaast lanceerde Twitch het Creator Clubs-programma, dat exclusieve toegang biedt tot Discord-servers en -bronnen voor streamers om verbinding te maken met anderen in hun community.

Als onderdeel van TwitchCon 2024 introduceerde Twitch het Streamer Achievement Program om streamers te erkennen die een community op Twitch hebben opgebouwd. Streamers met aanzienlijke kijkuren worden geëerd met standbeelden. Deze nieuwe programma's en functies zijn bedoeld om de Twitch-community te versterken en streamers meer mogelijkheden te bieden om verbinding te maken en te groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER