Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van politietechnologie bij het oplossen van misdaden
Technologie

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van politietechnologie bij het oplossen van misdaden

Yuma County, Arizona ziet dat technologische vooruitgang door lokale politiediensten wordt gebruikt om de misdaad in de gemeenschap terug te dringen. De politie van Yuma (YPD) maakt gebruik van hulpmiddelen zoals drones en kentekenlezers, gefinancierd door verschillende subsidies, om dit doel te bereiken. Het dienen en veilig houden van de gemeenschap is het uiteindelijke doel van de YPD-agenten, die ook bewoners zijn van gezinnen die in het gebied wonen. Ze benadrukken dat gemeenschapsveiligheid een gezamenlijke inspanning is, waarbij technologie zoals ringcamera's en beveiligingscamera's helpen bij het oplossen van misdaden.

In Somerton, een stad in Yuma County, heeft de politie gemerkt dat op technologie gebaseerde misdaden, zoals huiselijk geweld, vaker voorkomen dan fysieke misdaden. Ze vertrouwen op virtuele methoden om deze misdaden te onderzoeken en op te lossen. Het Department of Emergency and Military Affairs heeft de politie van Somerton onlangs een subsidie ​​toegekend voor de aanschaf van Greykey-software, vergelijkbaar met Cellebrite, die helpt bij het downloaden van telefoons en het beoordelen van bewijsmateriaal op laptops. Deze technologie is essentieel bij het oplossen van misdaden en het aanpakken van de trend van het gebruik van telefoons voor criminele activiteiten.

Deze voorbeelden benadrukken het belang van technologie bij het verbeteren van de wetshandhavingscapaciteiten en het terugdringen van de misdaadcijfers in de gemeenschap. De vooruitgang die mogelijk wordt gemaakt door subsidies en gespecialiseerde software is van cruciaal belang bij het oplossen van misdaden en het waarborgen van de veiligheid van bewoners. Kijk op woensdag 1 mei naar News 11 voor een volledig speciaal rapport over de innovatieve manieren waarop lokale politiediensten technologie gebruiken om de misdaad in Yuma County te bestrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER