Nieuwe technologie biedt goedkopere en milieuvriendelijkere biobrandstoffen dan aardolie
Technologie

Nieuwe technologie biedt goedkopere en milieuvriendelijkere biobrandstoffen dan aardolie

Het produceren van biobrandstoffen uit planten is een uitdaging vanwege de taaie en complexe aard van plantaardig materiaal, oftewel biomassa. Het afbreken van biomassa in eenvoudigere en bruikbare componenten is moeilijk en kostbaar. Een nieuwe studie, gepubliceerd in Energy & Environmental Science, heeft een manier gevonden om dit proces eenvoudiger, goedkoper en milieuvriendelijker te maken.

De studie introduceert een nieuwe technologie voor de voorbehandeling van biomassa, CELF genaamd, wat staat voor co-solvent verbeterde lignocellulosefractionering. Deze technologie is uitgevonden door UC Riverside Associate Research Professor Charles Cai. Hij gelooft dat dit de efficiëntie en winstgevendheid van de productie van biobrandstoffen kan verbeteren.

De nieuwe voorbehandelingstechnologie maakt gebruik van een hernieuwbare chemische stof die is afgeleid van de biomassa zelf. Deze aanpak heeft tot doel het proces van het afbreken van plantaardig materiaal in bruikbare componenten te stroomlijnen, waardoor uiteindelijk de productie van biobrandstoffen duurzamer wordt. Door gebruik te maken van een hernieuwbare chemische stof die is afgeleid van de biomassa, zet de technologie ook een stap in de richting van het verminderen van de milieu-impact van de productie van biobrandstoffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER