Nieuwe waterzuiveringstechnologie tentoongesteld op Swampscott Beaches
Technologie

Nieuwe waterzuiveringstechnologie tentoongesteld op Swampscott Beaches

Ambtenaren van zowel Swampscott als Lynn kwamen bijeen in het stadhuis voor een demonstratie van schoonwatertechnologie onder leiding van Green Water Solutions. International Marketing Management Inc. en Save the Harbor/Save the Bay speelden ook een rol bij de organisatie van het evenement. De president en COO van Green Water, Chas Antinone, legde de wetenschap uit achter de geavanceerde oxidatieprocessen die bij de procedure worden gebruikt, waarbij zuurstof, ozon en nanobellen worden gecreëerd om water schoon te maken.

Antinone legde uit hoe de nanobellen reinigingsmiddelen creëren die bacteriële moleculen afbreken, waarbij de procedure is onderzocht en ontwikkeld bij verschillende prestigieuze instellingen. Het proces werd in ongeveer 20 minuten met succes voltooid met behulp van een watermonster uit een afvoerput aan Banks Road. Op verzoek van Danielle Leonard, lid van de Select Board en Andrea Amour, medeoprichter van Save King's Beach, stemde het team ermee in om het proces ook te testen op watermonsters uit het King's Beach- en Stacey's Brook-gebied.

Amour uitte optimisme over het vinden van een oplossing die werkt, terwijl stadsbestuurder Sean Fitzgerald zijn steun betuigde voor de demonstratie en tegelijkertijd het belang benadrukte van een langetermijnoplossing voor de stranden, zoals de installatie van een afvoerleiding. Fitzgerald benadrukte de noodzaak van een permanente oplossing om de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap te garanderen. Het evenement werd bijgewoond door verschillende functionarissen, experts en leden van de gemeenschap die geïnteresseerd waren in het vinden van effectieve manieren om problemen met de waterkwaliteit in het gebied aan te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER