Nieuws

Noord-Michigan streeft naar meer overheidsfinanciering om de geestelijke gezondheidszorg voor Spaanstaligen te verbeteren

In Grand Traverse County, Michigan, wordt opnieuw geprobeerd prioriteit te geven aan geestelijke gezondheidszorg voor Spaanstaligen in de regio Noord-Michigan. Dit weekend kwamen gemeenschapsleiders bijeen in de Sint Franciscus-katholieke kerk in Traverse City om te pleiten voor meer staatsfinanciering voor de hulpverlening. Senator John Damoose en vertegenwoordiger Betsy Coffia maakten kennis met een proefproject dat was ontworpen om de drieprovinciale regio Grand Traverse, Leelanau en Benzie Counties te bedienen. Het initiatief werd oorspronkelijk voorgesteld door het Justice and Peace Advocacy Center, een organisatie die zich richt op kwesties van immigranten en arbeidsmigranten, en werd gesteund door de katholieke organisatie Strangers No Longer.

Het doel van het project is het bieden van geestelijke gezondheidszorgondersteuning en middelen die specifiek zijn toegesneden op Spaanstalige personen in het gebied. De behoefte aan cultureel gevoelige geestelijke gezondheidszorg voor deze bevolkingsgroep is erkend, en gemeenschapsleiders werken aan het veiligstellen van de financiering voor deze essentiële hulpverleningsinspanningen. De samenwerking tussen lokale organisaties en staatsvertegenwoordigers benadrukt het belang van het aanpakken van de geestelijke gezondheidszorgbehoeften van Spaanstaligen in Noord-Michigan. Door de toegang tot relevante ondersteunende diensten te vergroten, hoopt de gemeenschap individuen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, beter te kunnen bedienen en ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER