Technologie

NSTA zoekt ontwikkelaars van emissietechnologie voor een revolutionaire routekaart

Het Net Zero Technology Center (NZTC) en de North Sea Transition Authority (NSTA) hebben een oproep gelanceerd om technologie voor het meten en monitoren van emissies op te nemen in een nieuwe routekaart. Deze routekaart, gezamenlijk ontwikkeld door de NZTC en NSTA, heeft tot doel exploitanten van offshore- en onshore-activa te voorzien van gegevens over de momenteel beschikbare technologieën voor het meten en monitoren van emissies, maar ook over de technologieën die in de toekomst beschikbaar zijn. De Chief Operating Officer van de NZTC, Rebecca Allison, benadrukte dat het landschap van de emissietechnologie snel evolueert, en dat de routekaart voor operators van onschatbare waarde zal zijn door hen te helpen de beschikbare oplossingen, hun potentieel en hoe ze te implementeren, te begrijpen.

De meet- en toewijzingsmanager van de NSTA, Doug Griffin, benadrukte dat de routekaart een cruciale rol zal spelen bij het garanderen dat de beste technologieën op grote schaal worden toegepast, wat de betrouwbaarheid zal verbeteren van de schattingen van exploitanten van de uitstoot van broeikasgassen door hun upstream-activiteiten op de UKCS. De routekaart zal informatie bevatten over de gereedheid van emissiemonitoring- en meettechnologieën, wijzigingsvereisten en indicatieve implementatiekosten.

De NZTC en NSTA hebben technologieontwikkelaars aangemoedigd met oplossingen gericht op energieopwekking, affakkelen en ontluchten, die de inzetbaarheid bijna hebben bereikt of die al zijn ingezet, om in aanmerking te komen voor overweging in de routekaart. Inzendingen worden beoordeeld op basis van een reeks criteria, waaronder geschiktheid voor offshore, de omvang van de benodigde aanpassingen en meetnauwkeurigheid. Bedrijven hebben tot vrijdag 3 november de tijd om hun technologie ter overweging in te dienen via de website van het Net Zero Technology Center.

LAAT EEN REACTIE ACHTER