Nieuws

Obituary for Mauricio Molina – Newspaper Articles

Mauricio Molina, voormalig DP World Tour-lid en winnaar van de Legends Tour, is helaas op 56-jarige leeftijd overleden.

Molina, geboren in Rio Cuarto, Cordoba, begon zijn carrière als caddy in Buenos Aires voordat hij in 1985 prof werd. Hij maakte snel naam door talloze toernooien te winnen in zijn thuisland Argentinië en in heel Zuid-Amerika. Een van zijn meest opmerkelijke prestaties was het behalen van een indrukwekkende score van 59 in de openingsronde van de Nautico Hacoaj Grand Prix in 1997, waarmee hij het record voor de beste ronde in Argentinië vestigde.

Vanaf 2009 speelde Molina op de PGA Tour Canada, waar hij twee overwinningen behaalde op de Costa Rica Classic en het Mexicaanse PGA Championship. Hij kreeg ook de kans om deel te nemen aan de DP World Tour in 1998 en 2001, evenals aan de Challenge Tour van 2003 tot 2008. Zijn beste prestatie kwam op de Costa Rica Open 2004, waar hij als derde eindigde.

De afgelopen jaren nam Molina deel aan de Legends Tour. Hij eindigde als vijfde in de kwalificatieschool van 2018 en behaalde uiteindelijk zijn eerste titel in 2021 bij de Riegler & Partner Legends in Oostenrijk, waarbij hij zijn landgenoot José Coceres versloeg. Het jaar daarop eindigden Molina en zijn broer Alejandro op een gedeelde derde plaats op de Senior Open, gepresenteerd door Rolex.

Tijdens deze moeilijke tijd gaan onze gedachten en condoleances uit naar de familie en vrienden van Mauricio Molina terwijl zij rouwen om zijn verlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER