OCDE Newsroom: Negen OC-scholen erkend door College Board voor het vergroten van de toegang tot computerwetenschappen
Nieuws

OCDE Newsroom: Negen OC-scholen erkend door College Board voor het vergroten van de toegang tot computerwetenschappen

Het College Board erkende de Oxford Academy in het Anaheim Union High School District, samen met acht andere campussen in Orange County, voor hun inspanningen om meer vrouwelijke studenten te betrekken bij computerwetenschappelijk onderwijs. Deze scholen werden op 18 januari geëerd met de AP Computer Science Female Diversity Award 2023 vanwege hun werk voor een gelijke gendervertegenwoordiging op dit gebied.

De negen erkende scholen zijn onder meer Magnolia High School, Yorba Linda High School, Huntington Beach High School, Troy High School, Villa Park High School, Orange County School of the Arts, Calvary Chapel High School en Orange Lutheran High School. Sinds 2016 heeft het College Board scholen geëerd met een vertegenwoordiging van ten minste 50 procent vrouwelijke examenkandidaten in een of beide AP-computerwetenschappencursussen. In totaal werden 1.127 scholen in het hele land erkend voor hun werk tijdens het schooljaar 2022-2023.

Deze instellingen vertegenwoordigen een breed scala aan middelbare scholen, waaronder particuliere, openbare en charterscholen, grote en kleine studentenorganisaties, plattelands- en stedelijke bevolkingsgroepen, en gespecialiseerde en algemene programma’s. De scholen werden door het College Board geprezen voor het diversifiëren van het computerwetenschappelijk onderwijs en het voorbereiden van vrouwelijke studenten op toekomstige goedbetaalde en veelgevraagde banen.

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics bedroeg het gemiddelde jaarloon voor computer- en informatietechnologieberoepen in mei 2022 $100.530, meer dan het dubbele van het jaarsalaris voor alle beroepen. De verwachting is dat de vraag naar banen op dit gebied tussen 2022 en 2032 aanzienlijk sneller zal groeien dan gemiddeld, met een gemiddelde jaarlijkse projectie van 377.500 vacatures. Deze groei wordt gedreven door de werkgelegenheidsgroei en de noodzaak om werknemers te vervangen die de industrie verlaten.

De erkenning van deze scholen door het college van bestuur is een stap in de richting van een eerlijker vertegenwoordiging van vrouwelijke studenten in het computerwetenschappelijk onderwijs en het voorbereiden van hen op toekomstige vacatures in het veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER