Nieuws

Oklahoma TSET schenkt bijna $4,6 miljoen aan projecten voor gezondheidsverbetering

De Oklahoma Tobacco Settlement Endowment Trust heeft bijna 4,6 miljoen dollar toegekend om 11 gemeenschapsprojecten te financieren met als doel de gezondheidsresultaten in Oklahoma te verbeteren door de infrastructuur te verbeteren. TSET zal projecten financieren zoals de ontwikkeling van plannen voor gemeenschapsparken en wandelroutesystemen, verbeteringen aan gemeenschapsfitnesscentra en de aanleg van ADA-conforme trottoirs en speeltuinen. De 11 winnaars en hun respectievelijke projecten worden vermeld in de financieringsspecificatie.

Deze projecten zijn gericht op het verbeteren van de beloopbaarheid, toegankelijkheid en de algehele gemeenschapsinfrastructuur om fysieke activiteit te bevorderen, wat kan leiden tot een verminderd risico op obesitas, hartziekten en beroertes. TSET-uitvoerend directeur Julie Bisbee benadrukte het verband tussen omgevingen die fysieke activiteit aanmoedigen en verbeterde gezondheidsresultaten, en benadrukte het belang van het creëren van openbare ruimtes die een actieve levensstijl bevorderen.

Verschillende van de programma’s zullen over een periode van drie jaar worden gefinancierd, en TSET kijkt ernaar uit om te zien hoe deze projecten de gemeenschappen in heel Oklahoma zullen beïnvloeden. Bisbee benadrukte het belang van het zorgvuldig ontwerpen van stadscentra, parken, gemeenschapscentra en andere openbare ruimtes om een ​​actieve levensstijl aan te moedigen en de algehele gezondheid te bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER