Olympique Lyonnais Féminin stelt hun nieuwste hoofdtrainer voor
Sport

Olympique Lyonnais Féminin stelt hun nieuwste hoofdtrainer voor

Olympique Lyonnais Féminin heeft de benoeming aangekondigd van Joe Montemurro als hun nieuwe hoofdtrainer. Montemurro, die eerder de damesteams van Juventus en Arsenal leidde, zal de taak overnemen van Sonia Bompastor. Bompastor verliet de Franse ploeg nadat ze de finale van de Women's Champions League verloren van Barcelona en sloot zich aan bij Chelsea om Emma Hayes te vervangen.

Tijdens zijn tijd bij Juventus won Montemurro vijf trofeeën, wat zijn succes als coach aantoont. Hij begint zijn nieuwe rol op 4 juli en heeft een contract voor twee jaar getekend bij Olympique Lyonnais Féminin. De club uitte zijn opwinding over de toetreding van Montemurro tot hun team, waarbij hij zijn ervaring en expertise in het damesvoetbal benadrukte.

Montemurro sprak zelf zijn dankbaarheid uit voor de kans om te coachen bij een club die bekend staat om zijn professionaliteit en uitmuntendheid, zoals Olympique Lyonnais. Hij sprak over de vreugde en inspiratie die hij voelt als hij tegenover Lyon staat, en benadrukte het hoge voetbalniveau dat het team vertegenwoordigt. Met zijn benoeming kijken zowel Montemurro als de club ernaar uit om de komende seizoenen samen grote successen te behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER