Olympisch kampioen Mary Lou Retton vertelt in het eerste interview over de recente gezondheidsproblemen
Nieuws

Olympisch kampioen Mary Lou Retton vertelt in het eerste interview over de recente gezondheidsproblemen

Mary Lou Retton, de legendarische Olympiër, onthulde onlangs dat ze afgelopen herfst in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een ernstige longontsteking, waardoor ze voor haar leven moest vechten en intensieve zorg nodig had. In een interview met Hoda Kotb sprak ze haar dankbaarheid uit dat ze nog leefde na de schrijnende beproeving, door te stellen dat ze aan de zuurstof lag en op een gegeven moment op het punt stond beademd te worden.

Retton, nu 55 jaar oud, schreef geschiedenis op de Olympische Spelen van 1984 toen ze de eerste Amerikaanse vrouw werd die de allround gouden medaille won in Olympische gymnastiek. Haar ziekenhuisopname afgelopen oktober kwam als een schok voor haar fans en supporters, toen haar dochter McKenna Kelley het nieuws publiekelijk deelde op fondsenwervingsplatform Spotfund.

Kelley beschreef de ziekte van haar moeder als een “zeer zeldzame vorm” van longontsteking en vroeg om zowel gebeden als financiële hulp om te helpen bij het betalen van de ziekenhuisrekeningen. De publieke onthulling van Rettons gezondheidsangst werpt licht op de uitdagingen waarmee ze werd geconfronteerd, waaronder het gebrek aan een ziektekostenverzekering, terwijl ze voor haar leven vocht op de intensive care. Met de steun van haar familie en het medische team heeft Retton de ziekte kunnen overwinnen en spreekt ze nu over haar ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER