Onbemand vrachtvliegtuig uit China stijgt op
Technologie

Onbemand vrachtvliegtuig uit China stijgt op

Het door China ontwikkelde HH-100-vliegtuig is een kosteneffectieve optie met een groot draagvermogen, een vliegbereik van 520 km en een maximale snelheid van 300 km/u. Volgens Interessant Engineering heeft het prototype van het onbemande vrachtvliegtuig HH-100 onlangs zijn succesvolle testvlucht voltooid in Xi'an, in de provincie Shaanxi, China. Het prototype legde een afstand van 35 km af, functioneerde soepel en voldeed aan alle testeisen.

De AVIC XAC Commercial Airplane Company, een dochteronderneming van Aviation Industry Corporation of China (AVIC), ontwikkelde onafhankelijk het HH-100-systeem, bestaande uit de drone en een grondcommando- en controlestation. Dit goedkope vliegtuig is ontworpen voor het vervoeren van goederen en heeft een laadvermogen van ongeveer 4 m3, een maximaal startgewicht van 2.000 kg, een laadvermogen van 700 kg en een actieradius van 520 km.

De HH-100 wordt voornamelijk gebruikt voor regionale luchtlogistiek of korteafstandsleveringen en heeft ook potentiële toepassingen bij brandbestrijding, transport van hulpgoederen, noodcommunicatie en weersverandering. Dit project maakt deel uit van AVIC's initiatief om betrouwbare en betaalbare commerciële onbemande luchtvervoersystemen te bieden die gericht zijn op de groeiende economiesector op lage hoogte.

Bedrijven over de hele wereld investeren in onbemande vrachtvliegtuigen om de logistieke activiteiten te verbeteren door snelle, efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor vrachtvervoer te bieden. Amazon en Walmart testen drone-bezorgdiensten in de VS, terwijl de civiele drone-industrie in China in 2023 naar verwachting een waarde van 117,4 miljard yuan ($16,2 miljard) zal bereiken, een stijging van 32% op jaarbasis, zoals gerapporteerd door de informatie-industrie. Ontwikkelingscentrum China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER