Nieuws

Ondanks de angst voor een recessie verbeterde het Duitse ondernemersvertrouwen in november

herschrijf deze inhoud en maak alinea’s
Gepubliceerd: 24 november 2023 om 04:10 uur ET

Door Ed Frankl Het ondernemerssentiment in Duitsland is in november voor de derde maand op rij verbeterd, zo blijkt uit een onderzoek onder bedrijven. Dit is een signaal dat tegenwind die de economie tegenhoudt, zoals de hoge inflatie, mogelijk zal afnemen, zelfs als het land waarschijnlijk in de problemen zit. midden in een recessie. De Ifo-bedrijfsklimaatindex steeg licht naar 87,3 in november…

Door Ed Frankl
Volgens een onderzoek onder bedrijven verbeterde het ondernemersvertrouwen in Duitsland in november voor de derde maand op rij. Dit is een signaal dat de tegenwind die de economie tegenhoudt, zoals de hoge inflatie, wellicht zal afnemen, ook al bevindt het land zich waarschijnlijk midden in een crisis. recessie.
De Ifo-bedrijfsklimaatindex steeg licht naar 87,3 in november, vergeleken met een herziene 86,9 in oktober, aldus gegevens van het Ifo Institute vrijdag.

De uitkomst was iets lager dan de verwachtingen van 87,5 van economen geraadpleegd door The Wall Street Journal.
Het nieuws komt nadat officiële gegevens hebben bevestigd dat de Duitse economie in het derde kwartaal van het jaar met 0,1% is gedaald, waarbij economen ook een nieuwe daling in de laatste drie maanden van het jaar voorspellen.
Schrijf naar Ed Frankl op [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER