Ondanks staking behaalt Stellantis recordwinst in 2023
Nieuws

Ondanks staking behaalt Stellantis recordwinst in 2023

Stellantis, het autoconcern dat voortkwam uit de fusie van Peugeot Citroën en Fiat Chrysler, behaalde vorig jaar een recordwinst van 18,6 miljard euro (19,9 miljard dollar), een stijging van 11 procent ten opzichte van 2022. Het bedrijf rapporteerde ook een omzet van 189,5 miljard euro. euro (203 miljard dollar), wat neerkomt op een stijging van 6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Stellantis verkocht wereldwijd 6,4 miljoen voertuigen, vergeleken met 6 miljoen in 2022, en zag een stijging van de verkopen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Het bedrijf, dat veertien merken op de markt brengt, schreef zijn omzetgroei toe aan modellen als de Fiat Ducato, Opel Astra, Peugeot 2008 SUV’s, Jeep Avenger en Alfa Romeo Tonale. De winsten werden echter beïnvloed door een staking in de Verenigde Staten, waar het bedrijf het grootste deel van zijn winst genereert.

In de context van zakelijk nieuws geeft deze informatie inzicht in het succes en de prestaties van de Stellantis-autogroep op de wereldmarkt. De indrukwekkende verkoop- en winstcijfers van het bedrijf weerspiegelen zijn sterke positie en concurrentievoordeel in de sector. Met aanhoudende groei en expansie verstevigt Stellantis zijn aanwezigheid in belangrijke regio’s over de hele wereld, wat leidt tot verder succes in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER