Onderzoeker legt de frustratie uit van wachten in een langzaam bewegende wachtrij
Technologie

Onderzoeker legt de frustratie uit van wachten in een langzaam bewegende wachtrij

In de rij staan ​​kan voor veel mensen een frustrerende ervaring zijn, vooral als het lijkt alsof de rij naast je sneller beweegt. Deze perceptie is echter vaak misleidend. De belangrijkste reden voor irritatie tijdens het wachten is ons verlangen naar snelle oplossingen en onmiddellijke voldoening. Annabelle Roberts, universitair hoofddocent marketing aan de Texas McCombs School of Business, heeft onderzoeken uitgevoerd naar de psychologie van wachtrijen, zowel in het laboratorium als online.

Roberts ontdekte dat het ongeduld van mensen de voornaamste oorzaak is van frustratie tijdens het wachten in de rij. Dit gevoel van ongeduld wordt versterkt bij het wachten op belangrijke aankondigingen of gebeurtenissen, zoals verkiezingsuitslagen. Deelnemers aan haar onderzoek waren bereid meer te werken en ervoor te betalen als ze het eerder gedaan konden krijgen, en gaven blijk van een voorkeur voor onmiddellijke oplossing van taken.

De angst om te wachten neemt toe naarmate het wachten zijn einde nadert, waarbij respondenten in enquêtes hun ongeduld tijdens het wachten op verschillende uitkomsten beoordelen. Roberts suggereert dat marketeers en werkgevers deze angst kunnen verminderen door duidelijke informatie te verstrekken over wachttijden en door de verwachtingen van de consument te beheersen.

Deze bevindingen kunnen nuttig zijn voor managers die hun teams willen motiveren en voor bedrijven die de klanttevredenheid willen verbeteren. Door de psychologie van wachtrijen en ongeduld te begrijpen, kunnen bedrijven beter inspelen op de behoeften en voorkeuren van hun klanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER