Ongekende tekenen verschijnen als de stimulus verdwijnt
Nieuws

Ongekende tekenen verschijnen als de stimulus verdwijnt

Paul Dietrich, de belangrijkste beleggingsstrateeg bij B. Riley Wealth Management, waarschuwt al maanden dat de Amerikaanse economie op weg is naar een recessie. Hij wees op verschillende waarschuwingssignalen, waaronder een hoger dan verwachte inflatie, toegenomen marktvolatiliteit en een langzamere economische groei. Aandelen en obligaties hebben minimale winsten geboekt, terwijl grondstoffen als olie en goud zijn gestegen. Het consumentenvertrouwen is gedaald, de banengroei is vertraagd en de rente op staatsobligaties bevindt zich op het hoogste niveau in jaren.

Dietrich is van mening dat de enorme bedragen aan stimuleringsuitgaven tijdens de pandemie de onvermijdelijke recessie hebben uitgesteld, maar zodra deze steun stopt, kunnen de gevolgen voor de economie en de aandelenmarkt ernstig zijn. Hij ziet een gelijkenis tussen de huidige situatie en de Dotcom-zeepbel van 2001-2002. Dietrich is pessimistisch over de toekomst en waarschuwt dat een recessie een brutaal effect kan hebben op de werkgelegenheid, de economie en de mondiale aandelenmarkten.

Ondanks oproepen tot een kortstondige recessie blijft Dietrich dit jaar een van de meest bearish voorspellers. Hij heeft eerder verklaard dat aandelen een aanzienlijke crash kunnen meemaken, zelfs als de recessie mild zal verlopen. Terwijl de economie tekenen van zwakte blijft vertonen, krijgen Dietrichs waarschuwingen voor een naderende neergang steeds meer aandacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER