Ontdek de nieuwste technische trends die op MWC worden gepresenteerd: van doorzichtige laptops tot 6G
Technologie

Ontdek de nieuwste technische trends die op MWC worden gepresenteerd: van doorzichtige laptops tot 6G

Op het Mobile World Congress in Barcelona worden de nieuwste technologische innovaties getoond, variërend van laptops met transparante schermen tot de eerste functionerende vliegende auto’s. Het evenement van dit jaar is enigszins afgeweken van de traditionele focus op smartphones, waarbij een verscheidenheid aan geavanceerde technologieën wordt getoond.

Een hoogtepunt van het evenement is het debuut van de verticale startauto van het Amerikaanse bedrijf Alef Aeronautics. Dit voertuig, goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Aviation Administration, kan twee personen vervoeren over een afstand van maximaal 170 kilometer en zal naar verwachting in 2025 met de productie beginnen. Een andere interessante tentoonstelling is een robothond van het Chinese bedrijf Tecno Mobile, uitgerust met AI en sensoren om realistische prestaties te leveren. acties.

Lenovo heeft een transparante laptop gepresenteerd met een randloos scherm, dat een unieke kijkervaring biedt. Deze laptop, bestuurd door aanraakoppervlakken, projecteert toetsen op het scherm om te typen. Hyodol, een gezelschapspop voor ouderen, en een bel-app van Whispp voor mensen met stemstoornissen werden ook tentoongesteld op het evenement.

Bovendien biedt de Honor Magic6 Pro-smartphone, in combinatie met de MagicBook Pro 16-laptop, een naadloze gebruikerservaring met AI-functies. De focus van het Mobile World Congress dit jaar ligt op generatieve kunstmatige intelligentie, 5G-technologie en de voorbereiding op 6G-ontwikkelingen in de toekomst, waarbij echte gebruiksscenario’s voor deze technologieën worden gepresenteerd.

Over het geheel genomen heeft het Mobile World Congress zich verder uitgebreid dan mobiele technologie en ook digitale diensten omvat, waarbij de nadruk wordt gelegd op duurzaamheid, kunstmatige intelligentie en uitgebreide reality-toepassingen in verschillende industrieën. Met meer dan 2.400 exposanten die hun producten presenteren, wil het evenement dit jaar de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties onder de aandacht brengen die de toekomst van de industrie vormgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER