Nieuws

Operationeel handboek van de WHO: Tuberculose en geestelijke gezondheidsproblemen – Module 6: Comorbiditeiten

Overzicht

Het aanpakken van comorbiditeiten en risicofactoren voor tuberculose (tbc) is een cruciaal onderdeel van de End TB Strategy van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit operationele handboek van de WHO over tuberculose, module 6: tuberculose en comorbiditeiten heeft tot doel landen te ondersteunen bij het opschalen van de mensgerichte zorg, gebaseerd op de nieuwste WHO-aanbevelingen over tuberculose en belangrijke comorbiditeiten, en voortbouwend op aanvullend bewijsmateriaal, beste praktijken en input van verschillende experts. en belanghebbenden verkregen tijdens WHO-processen.

Het is bedoeld voor gebruik door mensen die werkzaam zijn bij ministeries van Volksgezondheid, met name voor tuberculoseprogramma’s en de relevante afdelingen of programma’s die verantwoordelijk zijn voor comorbiditeiten en gezondheidsgerelateerde risicofactoren voor tuberculose, zoals HIV, diabetes, ondervoeding, middelengebruik en tabaksgebruik. als programma’s die zich bezighouden met geestelijke gezondheid en longgezondheid.

Dit operationele handboek is een levend document en zal een apart hoofdstuk bevatten voor elk van de belangrijkste comorbiditeiten van tuberculose of gezondheidsgerelateerde risicofactoren. Het eerste deel richt zich op geestelijke gezondheidsproblemen die algemeen worden erkend als een groot gezondheidsprobleem onder mensen die getroffen zijn door tuberculose, die een negatieve invloed hebben op de resultaten van de behandeling van tuberculose en de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven, en die ook steeds meer worden erkend als een belangrijke oorzaak van met tuberculose samenhangende handicaps. .

Deze sectie is bedoeld om vroege detectie, juiste beoordeling en adequate verwijzing van mensen met tuberculose en psychische stoornissen te vergemakkelijken. De volledige implementatie van deze richtlijn zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de resultaten van de behandeling van tuberculose en de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven van mensen die getroffen zijn door tuberculose.

LAAT EEN REACTIE ACHTER