Oregon State en Washington State zullen in de seizoenen 2024-2025 en 2025-26 lid worden van de West Coast Conference voor basketbal en andere sporten.
Sport

Oregon State en Washington State zullen in de seizoenen 2024-2025 en 2025-26 lid worden van de West Coast Conference voor basketbal en andere sporten.

De staat Oregon en de staat Washington zijn op weg naar een overeenkomst met de West Coast Conference om de komende twee jaar als aangesloten leden te dienen in andere sporten dan voetbal en mogelijk honkbal. Een komende stemming zou deze samenwerking donderdagochtend al kunnen goedkeuren. Indien geaccepteerd, zouden de twee universiteiten in aanmerking komen voor WCC-toernooien. Oregon State overweegt om basketbal, voetbal, golf, roeien, volleybal, cross country, atletiek en softbal voor heren en dames toe te voegen aan de WCC-selectie voor de komende twee schooljaren. Er zijn discussies gaande over het opnemen van honkbal in de overeenkomst. De school onderzoekt ook onafhankelijke opties voor worstelen en gymnastiek.

De WCC omvat momenteel scholen zoals Gonzaga, Portland, San Francisco, Saint Mary’s, Santa Clara, Loyola Marymount, Pacific, San Diego en Pepperdine. Oregon State en Washington State hebben al een overeenkomst gesloten met Mountain West voor een voetbalprogramma voor 2024. Het proces van het introduceren van andere sporten bij de WCC begon ongeveer twee weken geleden, wat de universiteiten mogelijkheden bood om in de toekomst naar een grotere conferentie te manoeuvreren. Het opnemen van deze twee universiteiten in de WCC zou de conferentie ten goede komen, die dit seizoen momenteel slechts negen scholen telt, na het vertrek van BYU naar de Big 12 aan het einde van het schooljaar 2022-2023.

Uitbreiding naar de staten Oregon en Washington zou boeiende mogelijkheden bieden voor de Wereldraad van Kerken en de mogelijkheid bieden om in de richting van een Power 5- of Power 4-conferentie te evolueren als dergelijke kansen zich voordoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER