OSU Institute of Technology werkt samen met Okmulgee Main Street voor het Day of Service-initiatief – Okemah News Leader
Technologie

OSU Institute of Technology werkt samen met Okmulgee Main Street voor het Day of Service-initiatief – Okemah News Leader

Tijdens het weekend werden de straten van Okmulgee overspoeld met vrijwilligers van het OSU Institute of Technology (OSUIT) die fel oranje droegen ter ondersteuning van het nieuwe serviceproject van de Oklahoma State University – State of Orange: A Day of Cowboy Service. Onder leiding van OSU-president Kayse Shrum lieten meer dan 3.000 deelnemers op meer dan 350 evenementenlocaties in het hele land zien hoe OSU's landsubsidiemissie en de Cowboy Code verder reiken dan het klaslokaal en de gemeenschap binnengaan.

In Okmulgee werkte OSUIT samen met Okmulgee Main Street om de binnenstad nieuw leven in te blazen, waarbij de nadruk lag op drie specifieke projecten om het hart van de stad nieuw leven in te blazen. Ruim 45 vrijwilligers werkten ijverig aan het wieden, het planten van kleurrijke bloemen en het verplaatsen van het geliefde 'paraplusteegje' naar een nieuwe plek dichter bij het stadsplein.

Kamie Crawford, directeur van Student Life bij OSUIT en voorzitter van het bestuur van Okmulgee Main Street, zei dat het combineren van deze twee groepen voor de State of Orange – Cowboy Day of Service als een natuurlijke match voelde. Dankzij het partnerschap kon OSUIT een bijdrage leveren aan de gemeenschap en tegelijkertijd de inspanningen van Main Street ondersteunen om de binnenstad te verbeteren.

Op zaterdag sloten vrijwilligers van verschillende lokale organisaties, waaronder First Family Federal Credit Union, bestuursleden van Main Street en de plaatselijke padvinders, zich aan bij OSUIT en Okmulgee Main Street om aan de projecten te werken. Een vrijwilliger, Rusty Milroy, merkte de impact op van iedereen die samenkomt om aan een gemeenschappelijk doel te werken en zei: “Het is verbazingwekkend wat er gebeurt als veel handen samenwerken.” De gezamenlijke inspanning resulteerde in een prachtige transformatie van de binnenstad in Okmulgee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER