Oude PV-panelen nieuw leven inblazen: een nieuw apparaat kan ze weer tot topprestaties brengen
Technologie

Oude PV-panelen nieuw leven inblazen: een nieuw apparaat kan ze weer tot topprestaties brengen

EtaVolt, een spin-off van de Nanyang Technological University, Singapore (NTU Singapore), heeft een apparaat ontwikkeld dat de levensduur van zowel oude als nieuwe fotovoltaïsche (PV) panelen kan verlengen. De technologie is uitgebreid in de praktijk getest en kan worden gebruikt op ongeveer 90% van alle bestaande PV-panelen wereldwijd. Het is met succes op de markt gebracht en is klaar om op te schalen voor brede marktexposure.

De door EtaVolt ontwikkelde technologie is een gamechanger in de zonne-energie-industrie, vooral in tropische gebieden zoals Singapore, waar panelen snel degraderen als gevolg van barre omgevingsomstandigheden. Zonnepanelen verliezen hun efficiëntie snel na installatie, met een prestatieverlies van wel 10% of meer gedurende hun levensduur. EtaVolt schat dat dit wereldwijd leidt tot een energieverlies van ongeveer 2 miljard dollar, gebaseerd op de wereldwijde zonne-energiecapaciteit van 1 terawatt.

Over het geheel genomen is het apparaat van EtaVolt revolutionair in zijn vermogen om PV-panelen te verjongen en de levensduur ervan te verlengen, waardoor het een cruciale innovatie is in de zonne-energie-industrie. Het potentieel ervan om het verlies aan energieproductie als gevolg van degradatie van panelen aan te pakken is aanzienlijk en zou een grote impact kunnen hebben op de markt voor zonne-energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER