Pakistan eliminated from T20 World Cup 2024 in first round
Nieuws

Pakistan eliminated from T20 World Cup 2024 in first round

De teleurstellende prestaties van Pakistan tijdens de T20 World Cup 2024 hebben geleid tot hun eerste uitschakeling uit de competitie ooit. Nederlagen tegen de VS en India bleken doorslaggevend voor hun vertrek. Het slechte weer in Lauderhill zorgde voor een uitspoeling tussen Ierland en de VS, waardoor Pakistan werd uitgeschakeld.

Het toernooi voor Pakistan werd ontsierd door een gebrek aan voorbereiding: er waren geen opwarmwedstrijden gepland en oefensessies werden afgelast vanwege regen. Hun onbekendheid met de omstandigheden leidde tot verliezen tegen de VS en India, waarmee hun lot in de groepsfase werd bezegeld. Ondanks een eenzame overwinning op Canada eindigde de Pakistaanse campagne voortijdig.

Hun zevende plaats in de T20I verzekert hun deelname aan de T20 Wereldbeker 2026, georganiseerd door India en Sri Lanka. Deze vroege exit markeert een nieuw dieptepunt voor Pakistan in de geschiedenis van de T20 Wereldbeker, nadat het in eerdere edities minstens de halve finales had bereikt. Pakistan heeft een sterk record in het toernooi, met de meeste finale-optredens en een titelwinst in 2009.

Danyal Rasool, de Pakistaanse correspondent van ESPNcricinfo, geeft inzicht in de teleurstellende prestaties van Pakistan tijdens het WK T20 2024. Volg hem op Twitter @Danny61000 voor meer updates en analyses. Download de ESPNcricinfo-app voor het laatste cricketnieuws en updates.

LAAT EEN REACTIE ACHTER