Palantir gaat Israël voorzien van geavanceerde technologie voor militaire operaties
Technologie

Palantir gaat Israël voorzien van geavanceerde technologie voor militaire operaties

Palantir Technologies werkt samen met het Israëlische Ministerie van Defensie om technologie te leveren ter ondersteuning van de militaire inspanningen van het land. Deze overeenkomst werd bereikt na een ontmoeting tussen Israëlische defensiefunctionarissen en de medeoprichters van Palantir, Peter Thiel en Alex Karp. Leidinggevenden van Palantir bezochten Israël en het bedrijf hield een bestuursvergadering in Tel Aviv.

CEO van Palantir, Alex Karp, sprak zijn steun uit voor Israël tijdens een gesprek met ondernemer Yossi Vardi aan de Universiteit van Tel Aviv, waarin hij verklaarde dat Israël een bijzondere plaats is met veel prestaties. Het bedrijf, dat zich richt op data-analyse, wordt verhandeld op de New York Stock Exchange met een marktkapitalisatie van ruim $36 miljard. Dit is niet de eerste keer dat Palantir zijn steun uitspreekt voor Israël, aangezien Karp eerder bedrijven veroordeelde die zwegen na een terreuraanval van Hamas in Israël.

Tijdens een paneldiscussie op het Reagan National Defense Forum bekritiseerde Karp het Amerikaanse bedrijfsleven omdat het niet opkwam tegen degenen die anti-Amerikaans zijn. Hij merkte op dat Palantir, samen met Booz Allen en Anduril Industries, de enige bedrijven waren die Israël na de aanval publiekelijk steunden. Karp benadrukte de noodzaak om Israël beter te steunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER