Panam Sports IOC heft voorlopige schorsing voor Guatemala op
Sport

Panam Sports IOC heft voorlopige schorsing voor Guatemala op

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de schorsing voor Guatemala voorlopig opgeheven, waardoor Guatemalteekse atleten met hun vlag en officieel uniform kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Dit besluit komt na twee jaar niet in staat te zijn geweest om onder de Guatemalteekse vlag te concurreren vanwege sancties tegen het Olympisch Comité van het land.

Het nieuws werd met enthousiasme ontvangen in Guatemala, omdat atleten hun land nu opnieuw kunnen vertegenwoordigen op het Olympische podium. Tijdens het laatste multisportevenement, de Pan-Amerikaanse Spelen van Santiago 2023, moesten Guatemalteekse atleten strijden als onafhankelijke atleten die de Panam Sports-vlag droegen. Nu kunnen ze met trots het officiële uniform van Guatemala dragen en hun vlag dragen tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs.

Het IOC-bestuur nam de beslissing om de schorsing voorlopig op te heffen, daarbij verwijzend naar het belang van het toestaan ​​van Guatemalteekse atleten om zich voor te bereiden op en deel te nemen aan de Spelen van Parijs. Dit is de vijftiende opeenvolgende deelname van Guatemala aan de Olympische Spelen, waarbij het land in 1968 voor het eerst deelnam aan het evenement en sindsdien deel blijft uitmaken van het evenement.

Momenteel heeft Guatemala tien gekwalificeerde atleten voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, met de hoop er de komende maanden nog meer aan toe te voegen. Tot de bevestigde atleten behoren onder meer Sebastian Bermudez in Shooting, Jose Alejandro Barrondo in Race Walking en Adriana Ruano in Shooting. Het Guatemalteekse team maakt zich op voor de Spelen en kijkt ernaar uit om hun land trots te vertegenwoordigen op het Olympische podium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER