Nieuws

Parliament Debates Raising National Allowance for Seniors

Donderdag zal het Kroatische parlement de besprekingen voortzetten over het voorstel van de regering om de nationale uitkering voor ouderen te verhogen, vanaf 1 januari volgend jaar. De besprekingen werden woensdagmiddag onderbroken om het voorstel van de oppositie voor een motie van wantrouwen tegen de minister van Buitenlandse Zaken, Gordan Grlić Radman, te bespreken.

De door het kabinet voorgestelde wijzigingen omvatten onder meer het verhogen van de nationale toeslag voor ouderen van de huidige 120 naar 150 euro, het verlagen van de ingezetenschapseis van 20 naar 10 jaar en het verhogen van de inkomensgrens van 120 naar 300 euro per lid van het huishouden.

Naast deze discussies zal het Parlement ook negen andere wetgevingsvoorstellen beoordelen. Eén van deze voorstellen is het Wetsvoorstel Beleidsinstrumentarium voor betere regelgeving, dat tot doel heeft de kwaliteit van wet- en andere regelgeving te verbeteren. Het wetsvoorstel is bedoeld om de fundamentele instrumenten voor een beter regelgevingsbeleid te consolideren, zoals wetgevingsplanning, effectbeoordeling, evaluatie van regelgeving en openbare raadpleging.

Een opmerkelijk aspect van de procedure voor effectbeoordeling op regelgevingsgebied is dat deze in één enkele stap zal worden gestroomlijnd, die van toepassing zal zijn op alle wetgevingsvoorstellen, en dat het effectbeoordelingsformulier gelijktijdig met het voorstel ter raadpleging zal worden ingediend.

Bovendien zal het parlement zich ook bezighouden met een pakket wetten dat verschillende decreten wijzigt, specifiek met betrekking tot misdrijven en de omrekening van geldbedragen van kuna naar euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER