Nieuws

Paul Tullis ontving de AAAS Kavli Science Journalism Award voor Bulletin Feature

Het Bulletin is verheugd te kunnen mededelen dat journalist Paul Tullis een AAAS Kavli Science Journalism Award heeft ontvangen voor zijn artikel: “Breist de volgende pandemie op de Nederlandse pluimveebedrijven?” die in september 2022 verscheen. Tullis ontving de Silver Award in de categorie voor tijdschriftpublicaties. Het artikel gaat dieper in op de verspreiding van hoogpathogene vogelgriep (HPAI) van in gevangenschap levende vogels naar wilde dieren en het potentiële risico ervan voor de mens.

Llewellyn Smith, rechter bij de prijsuitreiking, beschreef het artikel als “een onthullend verhaal van Nederlandse onderzoekers die tegen extreme verwachtingen moeten voorkomen dat de hoogpathogene vogelgriep de volgende pandemie wordt. De wetenschap van preventie is fascinerend, en het raadsel dat zij schetst is zeer verontrustend.”

Paul Tullis, een freelance journalist gespecialiseerd in op wetenschap en technologie gerichte lange stukken, heeft geschreven voor prestigieuze publicaties zoals The New York Times Magazine, National Geographic, Scientific American en Nature. Hij heeft gerapporteerd vanuit 17 landen op vijf continenten en is momenteel gevestigd in Amsterdam, vlakbij de Nederlandse boerderijen die centraal staan ​​in het artikel. In een verklaring aan AAAS uitte Tullis zijn dankbaarheid voor de voortdurende steun van The Bulletin aan diepgaande onderzoeksartikelen over de volksgezondheid.

De AAAS Kavli Science Journalism Awards erkennen sinds 1945 “professionele journalisten voor vooraanstaande berichtgeving over wetenschappen, techniek en wiskunde”. De prijzen zijn een samenwerkingsverband tussen de American Association for the Advancement of Science en de Kavli Foundation.

Het Bulletin vertrouwt op de steun van zijn lezers om kwaliteitsjournalistiek te kunnen blijven leveren die leiders verantwoordelijk houdt. Door hun werk op elk niveau te ondersteunen, kunnen lezers ervoor zorgen dat de berichtgeving begrijpelijk, invloedrijk, waakzaam, oplossingsgericht en eerlijk blijft. Samen kunnen we het verschil maken in het bevorderen van betrouwbare, deskundige rapportage. Steun Het Bulletin vandaag nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER