Sport

Pavleks optimisme: tekenen duiden op de terugkeer van de Sneeuwkoningin en een seizoen van triomf

Terwijl veel mensen genoten van de zomer en het warme weer, maakten de beste mannelijke en vrouwelijke skiërs uit Kroatië zich op voor het komende WK-seizoen. Het seizoen begint op 28 oktober in Sölden, Oostenrijk. Het Kroatische nationale team voor zowel mannen als vrouwen verzamelde zich in Zagreb om de laatste voorbereidingen te treffen voor de start van het skiseizoen. Ondanks de hete zomer in Europa maakt het team zich klaar om de sneeuw in te gaan. De voorzitter van de Kroatische Skivereniging, Miho Glavić, zei dat de voorbereiding op het seizoen goed is verlopen, waarbij er wordt geskied in Zuid-Amerika, waar er voldoende sneeuw lag. Glavić erkende ook dat de klimaatverandering gevolgen heeft gehad voor het alpineskiën.

Twee van de beste Kroatische vrouwelijke skiërs, Leona Popović en Zrinka Ljutić, hadden een verschillende benadering van hun voorbereidingen. Popović koos ervoor om in Europa te blijven en trainde voornamelijk in Zwitserland, terwijl Ljutić voor haar voorbereidingen naar Zuid-Amerika reisde. Popović sprak haar tevredenheid uit over haar trainingskamp in Zwitserland en bereidt zich voor op de seizoensopener in Levi. Aan de andere kant moest Ljutić tijdens de zomer een onverwachte operatie ondergaan, maar wist hij voor een productief trainingskamp naar Argentinië te gaan.

Filip Zubčić, de beste Kroatische skiër, had een geweldige trainingszomer, inclusief een kamp in Argentinië. Hij is van mening dat zijn slalom- en reuzenslalomvaardigheden zijn verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Samuel Kolega, vorig seizoen de beste slalomskiër, richtte zich op trainingen in Zwitserland en België. Zijn slalomvorm is sterk en hij is vastbesloten zijn succes in het nieuwe seizoen voort te zetten. Istok Rodeš heeft vertrouwen in zijn vorm en hoopt op een succesvol seizoen, ondanks enkele rugklachten tijdens de training.

Vedran Pavlek, de directeur van de Kroatische Skivereniging, sprak zijn vertrouwen uit in het nationale team en gelooft dat zij het potentieel hebben voor topresultaten, waaronder podiumplaatsen en zelfs overwinningen. Het team zal zich richten op slalom- en reuzenslalomraces, met de mogelijkheid om ook superreuzenslalom op te nemen. Pavlek vermeldde ook dat er positieve tekenen zijn voor de terugkeer van de Sneeuwkoningin-race, maar dat er nog niets bevestigd kan worden.

De rode piste op Sljemen werd in juli tijdens een storm beschadigd en de Kroatische Skivereniging werkt samen met de autoriteiten van het skigebied om de schade te beoordelen en de noodzakelijke reparatiestappen te plannen.

Over het geheel genomen kijkt het Kroatische nationale skiteam uit naar het komende WK-seizoen en heeft het hoge verwachtingen van hun prestaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER