Nieuws

People of Zagreb Delighted by Europe’s First Gastronomic Competition Featuring Participants with Disabilities

De eerste halve finale van de Cupido’s Spoon-wedstrijd, de eerste Europese gastronomische wedstrijd voor mensen met een handicap en kinderen zonder adequate ouderlijke zorg, bracht tranen van vreugde bij het publiek in Zagreb. Zes chef-koks en vier barmannen toonden hun vaardigheden voor het publiek, en drie van hen werden gekroond tot de beste, waarmee ze hun plek veiligstelden in de finale, die plaatsvindt op zondag 8 oktober aan het Granešina-meer in Zagreb.

De oprichters van de vereniging UNUO, Vedran en Silvija Habel, spraken hun tevredenheid en vreugde uit. Ze werken al jaren aan dit doel en het vervult hun hart om hun concurrenten blij en trots te zien. Ze moedigen iedereen die geïnteresseerd is aan om zich bij hen aan te sluiten, hun initiatief te steunen en te genieten van de lekkernijen die door de deelnemers zijn bereid. Tickets voor de komende dagen zijn te koop.

Sinds begin 2023 organiseert vereniging UNUO Cupid’s Spoon Europe, een wedstrijd die plaatsvindt in 27 hoofdsteden van de EU-lidstaten. Aan dit evenement nemen jongeren met een beperking uit alle landen deel. Het festival werkt op donatiebasis, waarbij alle ingezamelde gelden bedoeld zijn om mensen met een handicap te ondersteunen. De winnaars van de slotavond ontvangen medailles en plaquettes. Bovendien krijgen alle deelnemers aan de wedstrijd de mogelijkheid om op 11 oktober naar Rome af te reizen voor een audiëntie bij de paus. Tijdens deze speciale gebeurtenis zullen zij de vlaggen van hun respectievelijke landen aan de paus overhandigen.

De deelnemers begonnen ’s ochtends samen met hun mentoren aan hun voedselbereidingen. Onder begeleiding van hun mentoren presenteerden zij hun culinaire creaties aan het publiek en de jury. Uiteindelijk hebben vertegenwoordigers uit Luxemburg, Tsjechië en Oekraïne hun plek in de finale veiliggesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER