Peter F Hamilton’s ‘adembenemende’ sciencefictionromans overgenomen door Tor van The Bookseller
Nieuws

Peter F Hamilton’s ‘adembenemende’ sciencefictionromans overgenomen door Tor van The Bookseller

Tor heeft de rechten verworven om twee sciencefictionromans van Peter F Hamilton te publiceren, te beginnen met Exodus: The Archimedes Engine. De rechten van het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest, samen met de audiorechten (exclusief Canada), werden door uitgever Bella Pagan overgenomen van Penguin Random House US. Het eerste boek in de duologie staat gepland voor release op 19 september 2024.

Archetype Entertainment, een game-ontwikkelingsstudio, heeft onlangs een online rollenspel gelanceerd genaamd “Exodus”, dat zich 40.000 jaar in de toekomst afspeelt, tijdens de ontsnapping van de mensheid van de aarde. Hamilton fungeert als creatief adviseur voor de videogame, en zijn roman Exodus speelt zich af in hetzelfde universum als de game. Het doel is om lezers onder te dompelen in een actievol sciencefiction-epos waarin vergelijkbare problemen, technologieën en uitdagingen in de game worden onderzocht.

Pagan prees de epische reikwijdte van Peter Hamiltons verre toekomstavontuur en benadrukte de aantrekkingskracht ervan op sciencefictionliefhebbers. James Ohlen, mede-oprichter en uitvoerend creatief directeur bij Archetype Entertainment, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking met Hamilton en merkte op dat de auteur in staat is gedetailleerde sciencefictionwerelden te creëren die de grenzen tussen realiteit en fantasie vervagen. Hamilton zelf uitte zijn enthousiasme voor het project en merkte op dat de mogelijkheid om een ​​tijdsbestek van 43.000 na Christus te verkennen een grote aantrekkingskracht had, waardoor hij de grenzen van zijn verbeelding naar nieuwe uitersten kon verleggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER