Sport

Petkovic haalt Prosinetski, Prusa en Boksic in: slechts drie actieve spelers hebben meer punten gescoord.

Bruno Petkovic speelde 31 wedstrijden voor het Kroatische nationale team en vergaarde in die tijd 1556 minuten. Dit komt neer op een gemiddelde van 48 minuten per wedstrijd. Zijn doelpunt tegen Letland was zijn tiende voor het nationale team, en hij voegde ook twee assists toe om een ​​indrukwekkende prestatie af te ronden. Hiermee wordt Petko de twintigste speler die dubbelcijferige doelpunten scoort, met onder de huidige internationale spelers alleen Ivan Perisic (33 doelpunten), Andrej Kramaric (25 doelpunten) en Luka met meer doelpunten dan hij.・Alleen Modric (24 doelpunten). Hij.

Met tien doelpunten heeft Petkovic drie Kroatische nationale legendes ingehaald: Robert Prosinetski, Dada Prusa en Alen Boksic. Als hij tegen Armenië twee doelpunten maakt, overtreft hij de legendarische aanvoerder Zvonimir Boban, die twaalf doelpunten maakte. De topscorer van het nationale team blijft Davor Šuker met 45 doelpunten, gevolgd door Perisic en Mario Mandzukic met elk 33 doelpunten.

Petkovic scoorde ook een van de belangrijkste doelpunten in de geschiedenis van het nationale team: de gelijkmaker in de 118e minuut tegen Brazilië in de kwartfinales van het WK in Qatar. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER