Technologie

Petrobras omarmt Dril-Quip-technologie voor diepwater-voorzoutboringen

Petrobras, een offshore olie-ontwikkelingsbedrijf in Brazilië, heeft Dril-Quip gekozen om boorsystemen te leveren voor zijn voorzoutontwikkelingsputten. Deze beslissing komt na een competitief biedingsproces, en Dril-Quip werd geselecteerd vanwege de recente technologische vooruitgang en prestaties op het gebied van afdichtingskwalificatie, zoals de ontwikkeling van de Big Bore II “e”-putmond.

De contractovereenkomst tussen Petrobras en Dril-Quip heeft tot doel de eerstgenoemde te helpen een boortijdbesparing van maximaal zes dagen per put in ultradiepe wateren te realiseren, wat zal resulteren in kostenbesparingen en een lagere CO2-uitstoot. De Big Bore II-technologie van het bedrijf is van cruciaal belang om deze doelen te bereiken, omdat deze is ontworpen om de noodzaak van extra vergrendelingsapparatuur te elimineren en boorprocedures te stroomlijnen door het gebruik van geavanceerde afdichtingsassemblages.

Over het geheel genomen duidt dit partnerschap tussen Petrobras en Dril-Quip op een toewijding aan het bevorderen van technologie en efficiëntie bij offshore olieboringen, met het potentieel voor aanzienlijke kosten- en milieuvoordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER