Photos of 4 kidnapped Israeli teen girls, injured and bleeding, revealed by the “Daily Mail”
Nieuws

Photos of 4 kidnapped Israeli teen girls, injured and bleeding, revealed by the “Daily Mail”

De Britse krant “The Daily Mail” plaatste vandaag de vrouwelijke Israëlische soldaten die door Hamas gevangen waren genomen op de cover. Het verhaal, dat maandag werd gepubliceerd, was bedoeld om hun gezichten en hun leven vóór de ontvoering van 7 oktober te laten zien. De soldaten – Liri Albag, Karina Ariev, Daniela Gilboa en Agam Berger – werden gepresenteerd aan de hand van foto’s die na hun ontvoering waren genomen en beschreven als ‘schaduwen van zichzelf’.

De meisjes, gekneusd en met bloed besmeurd, werden samen met Hamas-schutters gezien. De krant omschreef het als de ergste nachtmerrie van hun families. De ouders werden geïnterviewd, waarbij de moeder van Daniela Gilboa haar zorgen uitte over de veiligheid van haar dochter. De vader van Liri Elbag vertelde over de pijn van het negentig dagen lang niet weten waar zijn dochter was.

Hamas heeft een video vrijgegeven van de soldaten waarin ze bedreigd leken. Hun families vrezen dat ze seksueel misbruik hebben meegemaakt en omschrijven de meisjes als schaduwen van zichzelf.

Shira Elbag, Liri’s moeder, sprak haar steun en empathie uit voor de ouders van de andere soldaten. De gevangenen vertelden over hun ervaringen, die vaak angstaanjagend waren. Familieleden waren in nood over de situatie en vertelden verslaggevers dat de gedachte aan wat hun dochters hadden meegemaakt ondraaglijk was.

Chen Goldstein-Almog, die zelf door Hamas gevangen werd gehouden, had kort na haar terugkeer enkele meisjes in Gaza gezien. Ze vertelde over de behandeling die de meisjes kregen en zei dat sommigen lange tijd alleen waren geweest en seksueel misbruik hadden gemeld. Ze merkte op dat de ontvoerders de meisjes geen medische behandeling hadden gegeven, wat meer verwondingen had veroorzaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER