Nieuws

Plagen werkt samen met BFI in Indonesië om groene methanol te produceren – een nieuw tijdperk voor biobrandstoffen

De zakelijke overeenkomst tussen Plagen en de Korindo Group in Jakarta, Indonesië, is gericht op de levering van grondstoffen en het investeren van fondsen voor een schoon methanolproductieproject. Dit project markeert de eerste stap van Plagen op de markt voor schone methanol in Azië en heeft tot doel jaarlijks 20.000 ton schone methanol te produceren met behulp van biomassa-afval uit de Indonesische bossen.

De ceremonie ter gelegenheid van deze overeenkomst werd bijgewoond door John Kyung, CEO van Plagen, vice-president Won Sung-pil, BFI-president Moon Jin-seok en directeur Kim Young-man. BFI, het partnerbedrijf, is lokaal actief in Balikpapan, Oost-Kalimantan, Indonesië, produceert verschillende houtproducten en is al meer dan 50 jaar actief met de nadruk op duurzame economische ontwikkeling, bijdrage aan het behoud van het regenwoud en koolstofneutraliteit.

Het doel van de Internationale Maritieme Organisatie om de CO2-uitstoot rond 2050 met 100% (netto-nul) te verminderen, heeft een dringende behoefte gecreëerd aan schone schepen op methanol en veilige methanol. Schone methanol zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in deze transitie, en de vraag ernaar wordt geschat op 385 miljoen ton in 2050, terwijl de verwachte Koreaanse vraag in 2027 230.000 ton zal bedragen.

John Kyung, de CEO van Plagen, verklaarde dat de initiële productie van 20.000 ton per jaar in Indonesië nog maar het begin is, met plannen om de productiecapaciteit van schone methanol in het land te vergroten. Dit weerspiegelt de dringende noodzaak om een ​​stabiele productie en import van schone methanol in Korea veilig te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER