Plotselinge val veroorzaakt door ‘Technische gebeurtenis’ Boeing 787, waarbij 50 mensen gewond raken
Nieuws

Plotselinge val veroorzaakt door ‘Technische gebeurtenis’ Boeing 787, waarbij 50 mensen gewond raken

Een Boeing 787 van Latam Airlines maakte een “technische gebeurtenis” mee die een plotselinge val veroorzaakte, waardoor minstens 50 passagiers gewond raakten. Volgens de New Zealand Herald zijn 50 mensen behandeld door de hulpdiensten, waarvan 12 in het ziekenhuis zijn opgenomen en één in ernstige toestand verkeert. De vlucht was onderweg van Sydney naar Auckland toen het technische probleem zich voordeed.

Passagiers beschreven het moment als een “snelle kleine druppel” waardoor het hele vliegtuig bevroor. Eén passagier, die stewardess was, zei dat het de eerste keer was dat ze een dergelijke gebeurtenis meemaakte. Na de landing op Auckland Airport werden hulpdiensten gestuurd om de passagiers te helpen. De ambulancedienst meldde dat 50 mensen waren behandeld, waarvan 12 in het ziekenhuis waren opgenomen en één in ernstige toestand verkeerde.

Als reactie op het incident annuleerde Latam Airlines de verdere vlucht naar Santiago, Chili. Ze planden dinsdag een vervangende vlucht voor de getroffen passagiers. De luchtvaartmaatschappij heeft in een verklaring haar spijt betuigd voor het veroorzaakte ongemak en benadrukt dat veiligheid een topprioriteit is. Latam Airlines zal getroffen passagiers voorzien van voedsel- en accommodatiediensten als gevolg van de vluchtannulering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER