Podcast onderzoekt het snijvlak van technologie, waarden en samenleving: inzichten uit het veld
Technologie

Podcast onderzoekt het snijvlak van technologie, waarden en samenleving: inzichten uit het veld

In een recente podcastaflevering deelde technoloog Matt Weinberg zijn inzichten over hoe het principe van de harmonie van wetenschap en religie de technologische vooruitgang kan beïnvloeden. Hij benadrukte het belang van het integreren van waarden, ambities en behoeften in het ontwerp, de ontwikkeling en het gebruik van technologie.

Tijdens de podcastaflevering, opgenomen tijdens een bijeenkomst in het Bahá’í Wereldcentrum over de ontwikkeling van gemeenschappen, verwees de heer Weinberg naar zijn artikel ‘Technologie, waarden en de vormgeving van de sociale werkelijkheid’, gepubliceerd op de Bahá’í World-website. Hij benadrukte dat de algemene visie op technologische ontwikkeling niet uitsluitend uit de technologie zelf mag voortkomen, aangezien deze een uitdrukking is van menselijke capaciteiten en intenties.

De heer Weinberg benadrukte de noodzaak van een breder begrip van rationaliteit, een idee dat gebaseerd is op zowel rede als spiritueel inzicht. Hij wees erop dat het principe van de harmonie tussen wetenschappelijke en religieuze kennis, zoals uitgedrukt in het Bahá’í-geloof, het belang onderstreept van het begeleiden van technologie met moreel onderscheidingsvermogen en spirituele waarden voor het maatschappelijk welzijn en de vooruitgang van de beschaving.

Hij benadrukte ook de noodzaak om niet alleen methodologieën, theorieën en technieken te integreren in technologische vooruitgang, maar ook waarden en spiritueel inzicht, aangezien het begrijpen van onszelf als spirituele wezens met als doel bij te dragen aan het opbouwen van rechtvaardige en vreedzame manieren van leven essentieel is voor vooruitgang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER