Podcast: Tweetaligheid gebruiken als hulpmiddel om vroege tekenen van multiple sclerose te identificeren
Nieuws

Podcast: Tweetaligheid gebruiken als hulpmiddel om vroege tekenen van multiple sclerose te identificeren

De UConn Health Pulse Podcast biedt een verscheidenheid aan expertise over gezondheidsonderwerpen voor het grote publiek. Dr. Jaime Imitola, hoofd van de afdeling Multiple Sclerose en Translationele Neuroimmunologie van UConn Health, heeft samengewerkt met medische studenten van UConn en andere instellingen om een ​​nieuwe tweetalige hulpbron te creëren. Deze hulpbron is bedoeld om patiënten, hun zorgverleners en toekomstige zorgverleners te helpen culturele barrières te overwinnen, zodat ze de tekenen van MS vroeg genoeg kunnen herkennen om in te grijpen en het begin van invaliditeit en progressie te voorkomen of uit te stellen.

Dr. Imitola benadrukt het belang van de eerste vijftien maanden van de ziekte en stelt dat wat er ook gebeurt tijdens deze periode vijftien jaar later een aanzienlijke impact kan hebben. Hij introduceert zijn “VISIBL-MS”-tool op de nieuwste UConn Health Pulse-podcast, die zich richt op het zichtbaarder maken van MS voor de getroffenen. De tool is ontworpen om het traject van patiënten te helpen verbeteren door culturele barrières aan te pakken die vroege detectie en interventie kunnen belemmeren.

Voor meer informatie over VISBL-MS kunt u erover lezen op UConn Today. Het is belangrijk om het bewustzijn over MS te vergroten en middelen ter beschikking te stellen om patiënten, zorgverleners en toekomstige zorgverleners te ondersteunen bij het vroegtijdig identificeren van de tekenen van de ziekte. Het werk van Dr. Imitola benadrukt het belang van het overwinnen van culturele barrières om de resultaten voor mensen met MS te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER