Presentatie van een prototype van een hypersonisch vliegtuig
Technologie

Presentatie van een prototype van een hypersonisch vliegtuig

De Amerikaanse startup Hermeus onthulde op 28 maart de Quarterhorse Mk1, een nieuw prototype van een onbemand straalvliegtuig met hoge snelheid, in zijn fabriek in Atlanta. Dit prototype is een belangrijke stap in de richting van de langetermijndoelstelling van het bedrijf: het bouwen van het eerste herbruikbare hypersonische vliegtuig dat in staat is om vliegen met vijf keer de snelheid van het geluid of meer.

De Quarterhorse Mk1 zal het eerste door Hermeus geproduceerde vliegtuig zijn dat de lucht in gaat. Testvluchten om de capaciteiten voor het opstijgen en landen op hoge snelheid te beoordelen, zullen later dit jaar plaatsvinden op Edwards Air Force Base. Hermeus werkt samen met de Defense Innovation Unit (DIU) om hogesnelheidsmobiliteit te demonstreren via dit vliegtuigprototype.

De Mk1 is de tweede versie van het Quarterhorse-vliegtuig, een hogesnelheidstestplatform dat door Hermeus wordt ontwikkeld met als doel tegen 2026 een bijna hypersonische en herbruikbare vlucht te bereiken. Het bedrijf heeft al grondproeven uitgevoerd met de vorige versie, de Quarterhorse Mk0, vorig jaar.

Volgens AJ Piplica, de oprichter en CEO van Hermeus, werd de Mk1 in slechts 204 dagen ontworpen en gebouwd. Het bedrijf is ook van plan de Quarterhorse Mk2 te lanceren, die een nog snellere motor zal hebben en snelheden van Mach 2,5 of meer zal bereiken. Verwacht wordt dat de Mk2 in 2025 met supersonische snelheden zal vliegen met een Pratt & Whitney F100-motor.

Naast het Quarterhorse-vliegtuig ontwikkelt Hermeus ook twee grootschalige hypersonische vliegtuigen: de Darkhorse en de Halcyon. De Darkhorse is een drone voor meerdere missies die voorziet in defensiebehoeften, terwijl de Halcyon een passagiersvliegtuig is dat naar verwachting de route New York naar Londen in slechts 90 minuten zal voltooien.

Piplica meldde ook dat de opvolger van hun commercieel ontwikkelde motor, Chimera, eerder dan verwacht op de markt zal komen. De Chimera II zal de Darkhorse aandrijven, terwijl de originele Chimera-motor momenteel het eerste Quarterhorse-vliegtuig aandrijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER