Prins Harry wordt geconfronteerd met aanzienlijke tegenslagen te midden van de gezondheidsproblemen van koning Charles en Kate Middleton
Nieuws

Prins Harry wordt geconfronteerd met aanzienlijke tegenslagen te midden van de gezondheidsproblemen van koning Charles en Kate Middleton

Prins Harry is sinds 2016 nauw betrokken bij de liefdadigheidsinstelling African Parks en werd in december 2017 benoemd tot voorzitter van de organisatie. Onlangs kwam de liefdadigheidsinstelling echter onder vuur te liggen vanwege vermeende mensenrechtenschendingen door gewapende bewakers. Uit een onderzoek van de Mail on Sunday blijkt dat de bewakers van African Parks inheemse volkeren hebben mishandeld.

Ondanks deze beschuldigingen is Prins Harry trouw gebleven aan zijn rol als president van African Parks. Hij is toegewijd aan het bevorderen van de missie van de organisatie om de nationale parken van Afrika te beschermen en het behoud van wilde dieren in Afrika en de rest van de wereld te bevorderen. Vorig jaar werd hij zelfs verheven tot de raad van bestuur van de liefdadigheidsinstelling.

Deze controverse komt als een grote klap voor prins Harry, vooral in een tijd waarin de koninklijke familie met andere dringende zaken te maken heeft. King Charles en Kate Middleton herstellen momenteel allebei van operaties in een ziekenhuis in Londen. In het licht van hun gezondheidsproblemen hebben Prins Harry en Meghan Markle hun “beste wensen” uitgesproken aan de vorst en de prinses van Wales. Ondanks deze uitdagingen blijft Prins Harry zich inzetten voor zijn liefdadigheidswerk en inspanningen op het gebied van natuurbehoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER