Nieuws

Protesting Islanders of Capri Express Unyielding Displeasure Over the New Pier

Als de speedboot hier niet blijft, zullen we elke dag protesteren. We gaan naar de waterkant en twintig oude mannen zullen ons neerleggen en ons door hen laten vertrappen.

Miroslav Radočić, voormalig lid van het Ministerie van Defensie van Kaprije, uitte zijn zorgen over de hogesnelheidsveerdienst die niet langer in het centrum van de stad past, maar in de nieuwe pier. Hij zei dat ze, indien nodig, zelfs hun toevlucht zouden nemen tot het gebruik van rijtuigen om de vrachtwagens te vertragen zodat ze het dorpscentrum niet binnen twee uur zouden bereiken.

Bovendien stelde Barbara Klisović de heer Božinović de vraag of het mogelijk is voor de politie om hulpdiensten te sturen om oudere en zieke personen, waaronder een 97-jarige dame, met geweld te verplaatsen.

De lokale bevolking op het autoloze eiland zal nu één tot twee kilometer verwijderd zijn van de nieuwe pier. Deze verandering zal plaatsvinden aan het begin van het winterseizoen, vanaf 2 oktober. Sonja Radovčić dacht na over het harde werk van hun voorouders bij het ontwikkelen van de infrastructuur, zoals de asfaltwegen en nutsvoorzieningen zoals telefoon en elektriciteit. Ze benadrukte dat het hun eigen inspanningen waren, en niet de hulp van de overheid, die voor vooruitgang in hun gemeenschap zorgden.

Igor Radovčić suggereerde dat de inwoners van Capri serieus de mogelijkheid zouden moeten overwegen om de stad Šibenik te verlaten en zich bij een ander rechtsgebied aan te sluiten. Het lijkt erop dat de situatie rond de verplaatsing van de veerpier aanleiding heeft gegeven tot een debat over de toekomst van de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER