Technologie

Raymond James en JPMorgan Chase bundelen hun krachten voor technische samenwerking op het gebied van belastingbeheer

Raymond James Financial (RJF) heeft een overeenkomst bereikt met JPMorgan Chase (JPM) om de belastingbeheertechnologie van JPMorgan te gebruiken voor zijn beheerde accountsplatform. Als gevolg hiervan stegen de aandelen van Raymond James Financial met ruim 2%, terwijl de aandelen van JPMorgan Chase een lichte daling van 0,1% kenden.

Dankzij de overeenkomst kan Raymond James zijn gebruikers een slimme fiscale transitie, herbalancering en voortdurende mogelijkheden voor het oogsten van belastingverliezen aanbieden. Deze technologie is ontwikkeld door de vermogensbeheereenheid van JPMorgan en haar dochteronderneming 55ip, die in 2020 werd overgenomen.

Erik Fruland, president van Raymond James Asset Management, zei dat deze samenwerking een belangrijke stap is in de richting van het verbeteren van hun beheerde accountplatform. Hun doel is om op maat gemaakte oplossingen te bieden die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van hun klanten. Fruland beschouwt deze samenwerking als een van hun belangrijkste strategische groei-initiatieven.

George Gatch, CEO van JP Morgan Asset Management, benadrukte het belang van het integreren van technologie om gepersonaliseerde beleggingsportefeuilles te creëren. Hij is van mening dat de vraag naar capaciteiten op het gebied van belastingbeheer in de loop van de tijd zal blijven toenemen.

De verbeteringen die uit dit partnerschap voortvloeien, zullen naar verwachting medio 2024 worden geïmplementeerd. Ondanks de positieve ontwikkelingen zijn de aandelen van Raymond James Financial voor het jaar 2023 lager gebleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER