Nieuws

René Benkos Signa betaalt 20 miljoen euro aan het faillissementsfonds Kika/Liner

In ruil daarvoor moeten alle claims van het publiek tegen Cigna worden opgelost.

Maandag vond een commissie van schuldeisers plaats in het herstructureringsproces van meubelwinkelketen Kika/Liner. Onderwerp van discussie was hoeveel de Cigna van René Benko als voormalig eigenaar zou betalen bij faillissement.

Zoals gemeld door KURIER, is speciaal bewindvoerder Stéphane Riel belast met het onderzoeken van de oorzaken van de daling van de activa van Kika/Liner onder eigenaar Cigna, en onderzoekt hij schendingen van de bepalingen inzake crediteurenbescherming en aandeelhoudersleningen. zijn beweringen. .

Volgens ambtenaren is er een akkoord bereikt. Cigna is van plan om in vier termijnen over twee jaar in totaal € 20 miljoen aan Quarterpot te betalen. Benko’s bedrijf gebruikt dit om een ​​speciale kredietlijn van 15 procent te financieren. In ruil daarvoor moeten alle claims van het publiek tegen Cigna worden opgelost. Volgens rapporten werd de deal maandag goedgekeurd door vertegenwoordigers van crediteuren.

devaluatie

Ondertussen is Cigna Prime Selection AG, het belangrijkste bedrijf in het vastgoedimperium van Benco, ook in het nieuws voor de balans voor het fiscale jaar 2022. Signa Prime moest de waarde van zijn onroerend goed aanzienlijk verlagen. Dit resulteerde in een nettoverlies van ongeveer € 1 miljard. Vorig jaar boekte het een winst van 732 miljoen euro.

“De huidige herwaardering wordt uitsluitend gedreven door de macro-economische situatie.” […] Onze portefeuille is van superieure kwaliteit en presteert daarom aanzienlijk beter dan de totale markt”, vertelde Signa-woordvoerder Robert Reingruber aan KURIER. “Rekening houdend met de verborgen reserves die voortkomen uit de waardering van langetermijnrente-afdekkingen, behaalde Cigna Prime in het boekjaar 2022 een gecorrigeerde winst van €90 miljoen.”

Kapitaalverhoging van 750 miljoen euro

De Duitse krant Handelsblatt maakte voor het eerst melding van het waardeverlies. Hierdoor daalde de boekwaarde van de panden met € 1,16 miljard, waardoor de totale vastgoedportefeuille op € 20,4 miljard komt. De meeste woningen worden gefinancierd tegen een vaste rente voor 18 jaar, met een gemiddelde rente van 2,7%. U hoeft dus geen last te hebben van de huidige rentestijgingen.

Handelsblatt rapporteerde eveneens een kapitaalverhoging van 750 miljoen euro. Zoals accountants opmerkten, had deze stijging een ‘stabiliserend’ effect op het kapitaal. Dit is gedaald van € 5,57 miljard (2021) naar ongeveer € 5,42 miljard (2022).

Winst is ruim 50%

“Cigna Real Estate heeft de afgelopen maanden ook ongeveer 12 succesvolle transacties (verkoop/exits) voltooid in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met een totale waarde van ongeveer € 2 miljard”, vervolgde Rheinluber. “Elke transactie was aanzienlijk hoger dan de eerdere beoordeling van de bank. “Gebaseerd op de historische totale investeringskosten van deze projecten bedroeg de winst uit deze verkopen in totaal meer dan 50%.” Behaalde transactieresultaten Het bedrag bedroeg 250% van het saldo van de banklening van het onderliggende project of actief. De totale schuld van Signa Real Estate bedraagt ​​momenteel minder dan 50%.

na navigatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER