Resultaten van de Amerikaanse Olympische atletiekproeven van 2024
Sport

Resultaten van de Amerikaanse Olympische atletiekproeven van 2024

De Amerikaanse Olympische atletiekproeven van 2024 vonden plaats op Hayward Field aan de Universiteit van Oregon in Eugene. Tijdens de competitie streden atleten uit het hele land om een ​​plek in het Olympische team. De drie beste atleten van elk evenement zouden een plek in het team veiligstellen, op voorwaarde dat ze aan de Olympische kwalificatienorm hadden voldaan of een voldoende hoge wereldranglijst hadden.

Naast individuele onderdelen streden sprinters om plekken in de 4x100m en 4x400m estafettepoules. De resultaten van de proeven zijn online beschikbaar voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de volledige lijst met atleten die deel uitmaken van het team. Enkele van de hoogtepunten van de proeven waren onder meer dat Grant Fisher de 10.000 meter voor mannen won, gevolgd door Woody Kincaid en Nico Young.

In de aanloop naar de proeven was er opwinding rond atleten als Ryan Crouser, die zowel Olympisch kampioen en wereldkampioen is als wereldrecordhouder. Het succes van Crouser bij het kogelstoten heeft hem tot een begrip gemaakt in de atletiekwereld. Naast zijn prestaties als atleet, werkt Crouser ook als coach en helpt hij de volgende generatie eliteconcurrenten te trainen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER