Revolut-gebruikers kunnen nu inkomsten genereren en in obligaties beleggen
Technologie

Revolut-gebruikers kunnen nu inkomsten genereren en in obligaties beleggen

Revolut heeft aangekondigd dat zij hun beleggingsaanbod in Kroatië zullen uitbreiden met obligaties en dat zij beleggingsdiensten in de EER zullen aanbieden via Revolut Securities Europe UAB. Deze aankondiging volgt op een recent onderzoek in Kroatië waaruit bleek dat 37% van de Kroaten een lage risicotolerantie heeft en de voorkeur geeft aan veiligere beleggingsopties in vergelijking met andere Europese landen.

Kroatische burgers worden beschouwd als de meest conservatieve beleggers onder de 15 onderzochte Europese landen, waarbij 29% van de respondenten in andere landen de voorkeur geeft aan veiligere beleggingsopties. Bovendien is 17% van de Kroatische respondenten geïnteresseerd in het diversifiëren van hun portefeuilles, terwijl ze openstaan ​​voor gematigde risico's.

Obligaties worden benadrukt als een geschikte beleggingsoptie voor degenen die risicomijdend zijn, omdat ze stabiliteit, diversificatie en bescherming tegen inflatie bieden. Obligaties worden door overheden en bedrijven gebruikt om kapitaal aan te trekken door regelmatige rentebetalingen aan beleggers aan te bieden in ruil voor geleend geld.

Revolut biedt momenteel bijna 40 bedrijfs- en staatsobligaties aan, met plannen om hun lijst in de toekomst uit te breiden. Het minimale investeringsbedrag voor obligaties is $100 USD/EUR met een vaste vergoeding van 0,25% per transactie. Revolut streeft ernaar een uitgebreid investeringsplatform te bieden voor zowel gevorderde als beginnende beleggers, met toegang tot een verscheidenheid aan beleggingsinstrumenten, waaronder aandelen, ETF's en nu ook obligaties.

Zoals bij elke belegging is er een kapitaalrisico verbonden aan obligaties, en prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. Revolut benadrukt het belang van grondig onderzoek en inzicht in de risico's voordat er in obligaties wordt belegd. Ze herinneren beleggers eraan om de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen over vergoedingen en de openbaarmaking van risico's te lezen voordat ze beleggingsbeslissingen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER