Nieuws

rewrite this title Mikaela Shiffrin wins 7th reindeer, moves up World Cup podiums list

Mikaela Shiffrin behaalde haar 89e WK-overwinning in haar carrière nadat Olympisch gouden medaillewinnares Petra Vlhova zondag met een grote voorsprong over het hek stond in de laatste run van een slalom. De Slowaakse Vlhova, die overwinningen op opeenvolgende dagen in Levi, Finland in het oog hield, verhoogde haar voorsprong tijdens haar tweede en laatste run naar 1,06 seconden met ongeveer 22 seconden tot de finish. Maar Vlhova ging schrijlings staan ​​en overhandigde de overwinning aan Shiffrin, de voorlaatste skiër die tweede werd na Vlhova in de eerste van twee runs. Shiffrin was in de tweede run naar de leiding geskied met een voorsprong van 18 honderdsten van een seconde op de Kroatische Leona Popovic.

‘Het spijt me zo,’ zei Shiffrin tegen Vlhova toen ze elkaar omhelsden in het finishgebied.

Shiffrin werd de eerste vrouw die zeven slaloms op één locatie won. De winnaar in Levi krijgt traditioneel een rendier dat ze een naam mogen geven. Het rendier blijft in Finland. Shiffrin behaalde ook haar 139e WK-podium en brak daarmee haar gelijke stand met de gepensioneerde Oostenrijker Marcel Hirscher voor de op één na hoogste plaats in de geschiedenis van het alpineskiën. Ingemar Stenmark, een Zweedse legende uit de jaren zeventig en tachtig, bezit het record van 155 podia. Vorig seizoen brak Shiffrin het record van Stenmarks WK-overwinningen in zijn carrière. Ze is tot 88.

Shiffrin liep vorige week tijdens een trainingsongeval een aanzienlijke botkneuzing op haar linker scheenbeenplateau op, maar zei dat ze zich goed voelde tijdens de Levi-races. Op de slalom van zaterdag werd ze vierde. De Wereldbeker Alpineskiën voor dames gaat verder met afdalingen op de beroemde Matterhorn, die aanstaande zaterdag en zondag op het programma staan. De afdalingen voor heren die dit weekend op de locatie gepland waren, werden afgelast vanwege hevige sneeuwval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER