Technologie

Risico’s voor gegevensbeveiliging leiden ertoe dat de Amerikaanse ruimtemacht het gebruik van AI-tools, inclusief ChatGPT, tijdelijk stopzet

De US Space Force heeft het gebruik van webgebaseerde tools voor generatieve kunstmatige intelligentie (AI), zoals ChatGPT, voor haar personeel tijdelijk stopgezet vanwege zorgen over gegevensbeveiliging. Een memo, gedateerd 29 september en gericht aan Guardians (de naam die aan medewerkers van de Space Force wordt gegeven), verbiedt personeel om AI-tools, inclusief modellen in grote talen, te gebruiken op overheidscomputers totdat ze formele goedkeuring hebben gekregen van het Chief Technology and Innovation Office van de strijdmacht. Het tijdelijke verbod is ingesteld om de risico’s die verband houden met gegevensaggregatie te beperken.

Generatieve AI, aangedreven door grote taalmodellen, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze modellen kunnen snel inhoud zoals tekst, afbeeldingen of video produceren op basis van een prompt, en zijn gebruikt in producten zoals OpenAI’s ChatGPT. Lisa Costa, Chief Technology and Innovation Officer van Space Force, erkende het potentieel van deze technologie om een ​​revolutie teweeg te brengen in de beroepsbevolking en de operationele snelheid van de Guardians te vergroten.

De woordvoerder van de luchtmacht bevestigde het tijdelijke verbod en voegde eraan toe dat het noodzakelijk was om te bepalen wat de beste manier is om deze capaciteiten te integreren in de missie van de Amerikaanse ruimtemacht en de rol van haar Guardians. Het besluit om het gebruik van generatieve AI en grote taalmodellen te onderbreken is een tijdelijke maatregel om de gegevens van de dienst en haar personeel te beschermen.

Costa vermeldde in de memo dat er in samenwerking met andere Pentagon-kantoren een generatieve AI-taskforce was gevormd om verantwoorde en strategische manieren te onderzoeken om deze technologie te gebruiken. Verdere richtlijnen over het gebruik van generatieve AI binnen de Space Force zullen naar verwachting de komende maand worden vrijgegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER