Rubio's Coastal Grill schrijft de sluiting van bijna 50 locaties toe aan hoge bedrijfskosten in Californië
Nieuws

Rubio's Coastal Grill schrijft de sluiting van bijna 50 locaties toe aan hoge bedrijfskosten in Californië

Rubio's Coastal Grill heeft de sluiting aangekondigd van 48 van zijn restaurants in Californië, daarbij verwijzend naar de stijgende bedrijfskosten in de staat. De populaire voedselketen aan de westkust, bekend om zijn vistaco's, zal 86 locaties blijven exploiteren in Californië, Arizona en Nevada. De sluitingen zullen vooral gevolgen hebben voor het zuidelijke deel van Californië, waarbij 13 locaties sluiten in de omgeving van San Diego en andere in de provincies Los Angeles en Orange. In een Chapter 11-aanvraag verklaarde Rubio's dat ondanks pogingen om het bedrijf te stroomlijnen, economische uitdagingen het moeilijk hebben gemaakt om aan de schuldverplichtingen te voldoen, wat heeft geleid tot de beslissing om een ​​verkoopproces onder toezicht van de rechtbank te ondergaan.

Carl DeMaio, voorzitter van Reform California, koppelde de sluitingen aan de recente verhoging van het minimumloon in de staat en beschuldigde staatspolitici ervan oorlog te voeren tegen kleine bedrijven. Vanaf 1 april eist Californië een minimumloon van 20 dollar voor medewerkers van fastfoodrestaurants, een maatregel die DeMaio bekritiseerde als schadelijk voor bedrijven. In een verklaring uitte DeMaio zijn frustratie over het economische beleid van gouverneur Gavin Newsom en de Californische Democraten, en suggereerde dat dit de inflatieproblemen verergert.

Naast de sluitingen van Rubio heeft hamburgerketen In-N-Out onlangs zijn locatie in Oakland, Californië gesloten vanwege de stijgende criminaliteit in het gebied. Deze sluiting was de eerste keer dat In-N-Out een locatie heeft gesloten, wat de uitdagingen benadrukt waarmee bedrijven in het huidige economische en sociale klimaat worden geconfronteerd. Door deze ontwikkelingen worstelen bedrijven in Californië met een reeks obstakels die hun activiteiten en besluitvormingsprocessen beïnvloeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER