Nieuws

Salvini kondigt de aanwezigheid aan van Marine Le Pen op het podium van Pontida

Marine Le Pen op het podium in Pontida: In een interview met Il Giornale kondigde vicepremier Matteo Salvini een “speciale gast” aan voor de politieke bijeenkomst van geallieerde strijders die aanstaande zondag gepland staat. “Marine Le Pen zal mij op het podium vergezellen, die rechtstreeks vanuit Parijs komt aanvliegen.”

Zullen zijn bondgenoten zweten? “Waarom; Centrumrechts kan in Europa alleen winnen als het verenigd is”, antwoordde het hoofd van de federatie. Volgens de heer Salvini zal centrumrechts, met het oog op de komende Europese verkiezingen, moeten kiezen of zij de kant kiezen van de leiding van de Nationale Partij of van de heer Macron.

‘Zullen we hier – benadrukte de vice-premier van de Noordelijke Alliantie – een links Europa achterlaten dat elektrische auto’s, kassen en alles wat we eten op tafel legt, maar geen vinger opsteekt om het te verdedigen? Neem alstublieft een beslissing.” “Onze grenzen.

Willen we Europa overlaten aan de socialisten en Macron? Europees rechts is verdeeld in drie grote groepen, terwijl centrumrechts in Italië ook drie of vier groepen combineert. Hoewel we onze meningsverschillen hebben, respecteren we elkaar en vechten we om gemeenschappelijke grote doelen te bereiken. Ik spreek vaak met de heer Le Pen en hij concludeert: We hebben in veel opzichten een gemeenschappelijke visie en ik geloof dat deze waarde voor ons zal toevoegen. “

✅ @MLP_officiel zal hetzelfde doen!

We hebben het aangekondigd: komende zondag zal Pontida niet zijn zoals de anderen.
Bij ons verwelkomen we ook Marine Le Pen, een goede vriendin en historische bondgenoot van de Liga, die van deze feestdag een moment van eenheid onder ons volk zal maken… pic.twitter.com/KdbKYQMzpk

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi)
10 september 2023

Bericht van Marine Le Pen

“Beste Italiaanse vrienden, ik ben erg blij om op 17 september bij jullie in Pontida te zijn op uitnodiging van mijn grote vriend Matteo Salvini. “Dit geeft aanleiding tot de vreugde om samen te strijden voor de vrijheid en democratie van ons volk en onze natie”, zei Marine Le Pen in een video die Matteo Salvini op sociale media plaatste, waarin hij zijn deelname aan een alliantiebijeenkomst van strijders die aanstaande zondag gepland staat, uitlegt.

na navigatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER